søndag 13. januar 2013

Sprøstekt kylling med ovnsbakte tomater, pommes frites og sitronmajones

Jeg brukte:

Kylling


  • 1 kyllinglår
  • salt og pepper
  • 1 knekkebrød
  • 3 ss parmesanost, revet, fersk
  • 2 stilker sitrontimian, eller vanlig, hvis det er det du har
  • revet sitronskall av 1/2 sitron
  • 1 egg

  1. Knekk egget i en bolle, og visp det sammen med en gaffel
  2. Knus knekkebrødet. Bland med parmesan, timian og revet sitronskall.
  3. Strø salt og pepper på kyllinglåret. Dypp det i egg, og deretter i brødblandingen.
  4. Stek i ovn 200 grader ca 20 min. Den skal være gylden og sprø utenpå. Sjekk at det er gjennomstekt!

Sitronmajones - til 1


1/2 dl majones, skall av 1/2 sitron og 1 ts sitronsaft.

Røres sammen.

Ovnsbakte tomater


til 1:

  • 4 cherrytomater
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 kvist timian
  • 2 fedd hvitløk.

  1. Legg tomater, hvitløk og timian i en liten ildfast form.
  2. Slå på olivenolje. Bak i ovn 10 min. 200 grader



Server med pommes frites, eller andre poteter.



Kos dekk!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar