Jeg brukte (nok til 3):
- 1 indrefilet av svin ca 600 gram
- salt, pepper
- 3 plater ferdig butterdeig (fra frysedisken)
- 150 gram bacon i terninger (smårettbacon)
- 1 rødløk
- ca 1 1/2 dl fløte
- 1 ts tomatpurè
- 2 egg
- 1/2 ts tørket timian
Jeg valgte å lage 3 innbakte filetbiter, i stedet for en stor, denne gangen.
Del fileten i 3 deler à ca 200 gram. Strø på salt og pepper.Brun filetene i olje eller smør i stekepanna.(Rundt det hele). Avkjøl dem.
Lag stuingen:
Finhakk løken. Fres løken i olje, i ei gryte, til den blir blank. Tilsett bacon. Deretter timian, fløte og tomatpurè.La det koke til fløten er litt innkokt. Ha i eggene, et om gangen.Rør godt, mens det tykner. Stuingen skal ikke koke etter at du har hatt i eggene.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Kjevle ut butterdeigsplatene til dobbel størrelse. Pass på at det blir stort nok til å dekke fileten. Legg på stuing, deretter fileten, og mer stuing, Pass på at det er stuing rundt kjøttet på alle kanter. Brett deigen over fileten.Stryk litt vann på kantene for å feste sammen deigen. Pynt gjerne med rester av butterdeigen. Pensle med egg. (Det glemte jeg i dag, og det ble bra likevel. :-)) Stek dem til de får fin, gyldenbrun overflate.
Jeg serverte med poteter og stekt løk/paprika med persille.
Saus laget jeg av en rest av stuingen, tilsatt litt mer fløte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar