søndag 13. januar 2013

Svinfilet med sautert nykål og soppsaus

Etter å ha brukt halvannen time,( og masse irritasjon) på å montere grill, mistet jeg lysta på å grille, og valgte å lage mat inne på kjøkkenet i stedet. :-)



Til en:

150 gram ytrefilet av svin - stekes i stekepanne.



Sautert nykål.


  • 1/4 nykål
  • 2 ss smør
  • maldonsalt

  1. Skjær kålen i fingertykke strimler.
  2. Smelt smøret i en kjele
  3. Ha i kålen, og rør hele tida mens du steker den. Kålen skal bevare sin sprøhet, så ikke stek for lenge :-9
  4. Smak til med litt salt.

Soppsaus


  • 1 sjampinjong
  • 1/2 rødløk
  • 1 dl vann
  • litt kalvefond 1-2 ts
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 dl fløte

  1. Finhakk sjampinjong og rødløk. Fres det i litt olje.
  2. Tilsett balsamicoeddik, deretter vann, kalvefond og fløte.
  3. La det koke inn til halve mengden.
  4. Smak til.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar