søndag 27. januar 2013

Gulasjsuppe

Gulasjsuppe er god vintermat. Den skal koke ei stund, så du må sette av litt tid.. Men så er en jo også veldig god å varme opp :-)

Til et par liter suppe - nok til 4-5...

  • ca 1 kg storfebog i 3x3 cm terninger
  • olje/smør til steking
  • 1 løk - hakket
  • 2 fedd hvitløk- hakket
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts timian
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 laurbærblad
  • 1,5 l vann
  • 1 glass rødvin (1,5 dl)
  • 1 boks hermetiske tomater- hakkede
  • 1 ts demararasukker
  • 2 ss kalvefond, eller et par buljongterninger ( smak til)
  • 1/2 paprika - i terninger
  • 2 gulrøtter - i terninger
  • 8-10 mandelpoteter (de var ganske små...)- i biter
  • 1/2 ts chiliflak
  • Litt sitronsaft
Brun kjøttet (litt om gangen). løken, hvitløken, og fres tomatpureen litt i et panne, og ha det over i en kjele.Ha i krydderet, og la det frese litt sammen med det andre.  Kok ut panna med rødvinen. Tøm det over i kjelen. Ha i vann, tomater, sukker og fond. La det koke opp, og deretter stå og syde ca  1time.
Ha i poteter, gulrøtter og paprika, og la dette koke med videre. La det koke ca en time til, til potetene koker litt i stykker. Skvis over litt sitronsaft ved servering. Ta ut laurbærbladet.

Server i rause suppeboller, gjerne med litt godt brød ved siden av.

Kos dekk!

2 kommentarer: