søndag 13. januar 2013

Helstekt kylling med gremolatasmør og ovnsstekte rotgrønnsaker.

I dag ble det kylling igjen. Lett mat i det flotte vårværet som er her om dagen.:-)

Helstekt kylling med gremolatasmør


Du trenger:

  • 1 stor kylling
  • gremolata ca 1- 2 ss
  • 50 gram smør romtemperert
  • litt frisk timian
  • 1 sitron
  • 3 gulrøtter
  • 1/4 sellerirot
  • 1 løk
  • 10 poteter (jeg brukte mandelpoteter)

Lag gremolatasmør ved å blande mykt smør og gremolata. Ha i litt presset sitronsaft, også.

Tørk kyllingen godt både utvendig og innvendig. Lag lommer mellom kyllingbrystene og skinnet. Fyll dem med gremolatasmøret. (se oppskrift lenger ned på siden). Klem det godt utover.Legg en timiankvast i samme lomme. Fyll kyllingen med sitronbåter, samt litt timian og persille.

Skrell og kutt grønnsaker og poteter i biter, og legg dem i ei ildfast form. Legg på kyllingen. Skvis over litt sitronsaft. Stekes i ovn 200 grader i 30 min. Deretter 1- 1 1/2 t ved 160 grader. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å se etter klar kraft ved lårfestet.

Servèr med gremolata, grønnsakene fra forma, og gjerne en god saus. Jeg laget en saus basert på brunet jevning og kyllingkraft.

Gremolata


  • Revet skall fra 1 sitron
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 fedd hvitløk

Hakkes fint, blandes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar