søndag 13. januar 2013

Kyllingsalat med urter - mer vietnamesisk

Til 4 personer:

  • 2 kyllingbryst
  • 1 bunt mynte 35 gr
  • 1 bunt søt basilikum 35 gr
  • 1 bunt koriander 35 gr
  • 1/4 hvitkål (gjerne sommerkål)
  • 1 rødløk
  • 1 gulrot
  • 1 chili
  • 1 dl salte peanøtter

Dressing:

  • 5 ss fiskesaus
  • 6 ss limesaft
  • 2 ss olje
  • 2 1/2 ss sukker
  • grovkvernet pepper ca 1 ts



Kyllingbrystene legges i kokende, saltet vann, og skal syde i 12- 14 min, og trekke i vannet ytterligere 10 min. etter at du har tatt dem av varmen. La dem så avkjøles, og skjær dem i tynne strimler.

Skyll grønnsaker og urter. Hakk urtene grovt. Skjær løken i ringer. Snitt hvitkålen fint, skjær gulrota i tynne strimler, og chilien i tynne skiver . Bland grønnsaker, urter og kylling i ei stor skål. Bland sammen dressingen, og bland den med salaten.

Legg opp salaten på et stort fat. Strø over hakkede peanøtter.



Kos dekk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar