søndag 13. januar 2013

Terte med kantareller, løk, bacon og tomat

Selv om det er godt med julemat, kommer det før eller senere en følelse av at det er nok... og lysten på noe annet er stor. Utfordringen kan da være at kjøleskapet er fullt av...ja, akkurat : Julemat... Og dag gjelder det å lete litt, og se hva annet som er å oppdrive...

Jeg fant butterdeig, en rest med lutefiskbacon, en halv rødløk. Og så hadde jeg frosne kantareller i fryseren.

Jeg brukte - til 2 terter:

  • 4 plater butterdeig
  • 1/2 rødløk
  • 2 dl frosne kantareller (forvellede i kraft)
  • 1 tomat
  • ca 1 dl ferdigstekt lutefiskbacon - eller selvfølgelig tilsvarende mengde ustekt bacon i terninger
  • noen kvister fersk timian

Tin butterdeigplatene, og legg dem litt over hverandre 2 og 2. Kjevle dem litt tynnere. Brett opp kantene. Prikk dem med en gaffel. Ha i fyllet når det er klart.

Stek kantareller, løk, og bacon i smør i ei stekepanne. Strø over salt og pepper. Ha i timian, og så tomatene til slutt.

Fylles i butterdeigen. Stekes ved 200 grader ca 10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar