søndag 13. januar 2013

Kyllingbryst i appelsinsaus

I dag ble det kylling i appelsinsaus, med litt orientalske smaker. Inspirasjonen kom fra et kombinert reise- og matprogram på TV.

Til 2 pers brukte jeg:


  • 2 kyllingbryst
  • 1/2 hvitløk, skrelte fedd
  • ca 5 cm ingefær i tynne skiver
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 chilli
  • 2 sitrongress
  • 3 stjerneanis
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss honning
  • ca 1 dl kokosmelk eller evt. fløte
  • 2 vårløk
  • 1/4 paprika
  • maizennajevning (jeg bruker det gode gamle maizennamelet+ vann)

Brun kyllingbrystene i varm panne, tilsatt litt olje. Legg deretter kjøttet over i en kasserolle. Tilsett rikelig med hvitløksfedd og ingefær i tynne skiver. Fyll på med appelsinjuice. Tilsett også stjerneanis, chili, fiskesaus, honning og sitrongress. Sitrongresset skal bankes og deles opp. Kok opp, og la det trekke ca 15 min.

Ta opp kjøttet, og sil krafta. Tilsett kokosmelk. Jevn sausen med jevning av Maizennamel og vann. Kok opp, og la det koke et par minutter. Tilsett hakket vårløk og paprika.

Server med ris.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar