søndag 13. januar 2013

Urtespekket kyllingbryst med gnocchi,kremet sjampinjong,og sitron-basilikumsaus



I dag hadde jeg lyst på litt lettere mat, etter all julematen:-) Valget falt på kylling. Jeg hadde en hel kylling, som jeg skar brystfiletene av. Lårene havna i fryseren, og resten kokte jeg kraft på :-)

Nok til 2:

  • 2 kyllingbryst med skinn
  • smør - et sted mellom 25 og 50 gram...
  • en god neve friske urter. Jeg brukte en blanding av timian, basilikum og mynter
  • 1 fedd hvitløk
  • revet sitronskall av 1 sitron

  1. Hakk hvitløk og urter. Tilsett sitronskall. Bland med smøret.
  2. Løsne skinnet på brystfiletene, slik at det blir ei lomme. Dytt smøret inn mellom skinnet og kjøttet.
  3. Legg i ildfast form. Stekes ved 200 grader, ca filetene er gjennomstekt når det kommer klar kraft når du sjekker ved vingefestet.

Gnocchi


  • 250 gram mandelpotet
  • 75 gram hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • 25 gram parmesan
  • salt og pepper
  • basilikum - en neve hakket
  • olivenolje
  • sitronsaft

  1. Kok mandelpotetene møre med skallet på. Skrell dem.
  2. Press dem gjennom ei sikt mens de er varme, og bland inn eggeplommen. Tilsett hvetemelet og revet parmesan. Tilsett salt og pepper etter smak.
  3. Potetmassen trilles til halvkuler, og presses lett mot en gaffel. Rull dem i litt mel.
  4. Kokes i lettsaltet vann, noen minutter. De er ferdige når de flyter opp til overflaten.
  5. Ta dem opp, og la dem renne av seg. Bland dem med et pas ss olje og litt hakket basilikum.
  6. Skvis over litt sitronsaft

Kremet sopp


  • 2 finhakkede sjampinjonger
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Surr løk og sjampinjong i stekepanna. Slå på fløte, og la det koke inn. Smak til med salt og pepper.

Sitron-basilikumsaus


  • 2 dl kyllingkraft - med god smak + evt litt fond
  • 1 skvis sitronsaft
  • 1 neve hakket basilikum
  • jevning - jeg brukte 1-2 ts maizenna + litt vann

Kok opp krafta. Ha i jevning, la det koke et par minutter. Tilsett sitronsaft og basilikum.

2 kommentarer:

  1. Gikk nesten glipp av det innlegget her, heldigvis så kikket jeg på innlegget over og havnet litt langt ned på siden: Dette må prøves !

    SvarSlett
  2. Det er et verdt!:-) Bare husk å bruke melne poteter, om du ikke har tilgang til mandelpoteter er nede i sør :-)

    SvarSlett