søndag 13. januar 2013

Gryte med elgskav og lammefilet

Søndagens middag ble ei god gryte som kunne lages i god tid på forhånd. Lammefileten var en rest fra dagen før, og fungerte godt sammen med det andre.



  • 1 pakke elgskav (400 gram)
  • 1 lammefilet (ytre)
  • smør
  • 1 rødløk
  • 1 gulrot
  • 1 persillerot
  • 5 dl vann
  • 5 knuste einerbær
  • salt, pepper
  • 1 ts timian
  • meljevning (1 ss mel + 1/2 dl vann)
  • 1 ss kalvefond
  • 2 dl fløte

Brun kjøttet i smør.(Litt om gangen). Stek løken. Kok ut panna med vann. Helles over i en kasserolle. Skrell gulrot og persillerot, skjær dem i tynne skiver, og ha dem i gryta. Tilsett fløte og kalvefond. Krydre med salt, pepper, einerbær og timian. Tilsett jevning. La gryta småkoke ca 30 min. Fyll etter med vann, dersom det er behov for det.

Vi spiste gryta med hjemmelaget potetstappe av mandelpoteter.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar