søndag 13. januar 2013

Lammekjøttboller

Fredag ettermiddag, alene hjemme, og hva skal en finne på til middag? Kom over lammekjøttdeig på nærbutikken, og dermed ble valget litt lettere.

Lammekjøttbollene ble slik (NB dette er nok til 2):

  • 400 g lammekjøttdeig
  • 1 ts salt
  • et par drag med pepperkverna
  • 1 ts Nomu lammerub (ei krydderblanding som består av timian, rosmarin, oregano,karve, hvitløk,sennep, og en god del annet)- bruk evt. litt oregano, timian etc. i stedet
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ts potetmel
  • 1 egg
  • ca 1/2 dl vann

Rør kjøttet seigt med saltet, tilsett hvitløk, krydder og potetmel. Rør inn egget, og spe med vann.

Form små boller med hendene, og stek dem i olje eller smør panne, til de er gjennomstekt.

Jeg serverte dem med råstekte mandelpoteter, lettstekte tomater , avokado og litt rømme.

De smaker helt sikkert godt med annet tilbehør også, som f. eks tzatziki,- eller som del av et tapasbord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar