Lammekjøttbollene ble slik (NB dette er nok til 2):
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 ts salt
- et par drag med pepperkverna
- 1 ts Nomu lammerub (ei krydderblanding som består av timian, rosmarin, oregano,karve, hvitløk,sennep, og en god del annet)- bruk evt. litt oregano, timian etc. i stedet
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 ts potetmel
- 1 egg
- ca 1/2 dl vann
Rør kjøttet seigt med saltet, tilsett hvitløk, krydder og potetmel. Rør inn egget, og spe med vann.
Form små boller med hendene, og stek dem i olje eller smør panne, til de er gjennomstekt.
Jeg serverte dem med råstekte mandelpoteter, lettstekte tomater , avokado og litt rømme.
De smaker helt sikkert godt med annet tilbehør også, som f. eks tzatziki,- eller som del av et tapasbord.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar