søndag 13. januar 2013

Adventsmiddag

Etter en hektisk dag på kjøkkenet på skytebanen, var det familiens søndagsmiddag som stod for tur. Det ble Sellerisuppe med scampi, og elgsteik med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus.

Sellerisuppe med scampi (til 4)


  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 persillerot
  • 1/2 sellerirot.
  • 1 l fiskekraft
  • 50 gram smør
  • 2 ss korianderfrø
  • 24 scampi

Kutt grønnsakene i terninger. Surr dem i litt smør eller olje. Tilsett fiskekraft og 1 ss ristede, knuste korianderfrø. Kok til grønnsakene er møre.Kjør suppa jevn med stavmikser. Visp inn smøret. (Sil suppa, for å få vekk korianderfrøene).

Rens og stek scampiene sammen med 1 ss korianderfrø.

Legg scampier i tallerknene. Hell over suppa.

Elgsteik med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus (til 4)


  • 1 elgsteik ca 1 kg
  • Salt
  • pepper
  • rosmarin

Brun steika. Legg den på ei form, og seng av rotgrønnsaker ( 2 gulrøtter, 1 løk, 4 fedd hvitløk) i ei ildfast form. Stek til ønsket kjernetemperatur.

Ovnsbakte grønnsaker

  • 1 søtpotet
  • 2 sellerirøttter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 ss timian tørket
  • 2 ss rapsolje
  • maldonsalt

Grønnsaker og poteter skjæres i båter, staver. Hell over olje og timian, og bland sammen. Stekes i ovn 225 grader til grønnsakene er møre. Strø over salt.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar