søndag 13. januar 2013

Rekesalat og rekesuppe

Enkel rekesalat


  • ca. 300 g rensede reker
  • 1 avokado
  • 4 stilker lettkokte asparges
  • litt sitronsaft
  • 1 ts olivenolje
  • 1 ts balsamicoeddik

Del grønnsakene i biter. kryst over litt sitronsaft. Tilsett rekene. Hell over dressing av balsamico og olje.



Rekesuppe med akevitt


  • skall av ca 1/2 kg reker
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 1 purre
  • 1 ts tomatpure
  • olje til steking
  • 7 dl vann (ca)
  • 4 cl akevitt
  • 1 dl fløte
  • 1 dråpe tabasco (eller etter smak)



Del grønnsakene i biter, og fres dem sammen med rekeskallene, noen minutter. Hell over akevitten. Tilsett tomatpure. Tilsett vann, slik at det dekker rekeskallene og grønnsakene. La det hele koke ca 1/2 time. Sil kraften.

Hell kraften og fløten i en kasserolle. Kokes opp, la det koke inn litt. Smak til med tabasco.

Legg noen reker i en tallerken. Slå over suppen. Strø gjerne over noen hakkede friske urter hvis du har, f. eks timian eller koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar