Enkel rekesalat
- ca. 300 g rensede reker
- 1 avokado
- 4 stilker lettkokte asparges
- litt sitronsaft
- 1 ts olivenolje
- 1 ts balsamicoeddik
Del grønnsakene i biter. kryst over litt sitronsaft. Tilsett rekene. Hell over dressing av balsamico og olje.
Rekesuppe med akevitt
- skall av ca 1/2 kg reker
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 purre
- 1 ts tomatpure
- olje til steking
- 7 dl vann (ca)
- 4 cl akevitt
- 1 dl fløte
- 1 dråpe tabasco (eller etter smak)
Del grønnsakene i biter, og fres dem sammen med rekeskallene, noen minutter. Hell over akevitten. Tilsett tomatpure. Tilsett vann, slik at det dekker rekeskallene og grønnsakene. La det hele koke ca 1/2 time. Sil kraften.
Hell kraften og fløten i en kasserolle. Kokes opp, la det koke inn litt. Smak til med tabasco.
Legg noen reker i en tallerken. Slå over suppen. Strø gjerne over noen hakkede friske urter hvis du har, f. eks timian eller koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar