søndag 13. januar 2013

Blåskjell - lettvinn snaddermat

I går laget jeg noe jeg synes er skikkelig, lettvinn snaddermat! Dampede blåskjell med pommes frites (Moules frittes) , servert med karrimajones.
Nok til 2:

1 nett blåskjell (ca 1 kg)

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

1/2 rød chili

2 ss olje til steking (jeg bruker rapsolje)

1 dl hvitvin, evt. øl

Pommes frites- (1 ferdig pose holder fint til 2), men du kan jo lage dem selv hvis du ønsker det. Jeg bruker grove pommes frites.

Skyll blåskjellene. Kast de skjellene som ikke lukker seg når du slår dem i bordet, eller spyler ferskvann på dem. Fjern byssustråder.

Finhall løk, hvitløk og chili. Fres dem i olje til løken er blank. Tilsett vinen, og skjellene. La det dampe under lokk til skjellene har åpnet seg. Hvor lang tid det tar, kommer litt an på hvor ferske blåskjellene er. Rist på kjelen underveis.

Server med stekte pommes frites og majones. Jeg bruker hjemmelaget majones, smakt til med litt karri.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar