Her i huset betyr
hjemmelaget pizza at hver enkelt får den pizzaen de helst vil ha.... og det skal
helst være igjen rikelig med rester til dagen etter. Det betyr selvfølgelig litt
ekstra innsats fra mor. Eldstemann av ungene vil ha pizza uten saus, mens
yngstemann gjerne vil ha den uten løk, eller innbakt, eller som pizzasnurrer. Og
mor? Ja hun vil helst ha en vanlig pizza, der både saus og løk er en del av
ingrediensene.
Pizzadeig - nok til 1 pizza, eller 12 pizzasnurrer
1 1/2 dl
lunkent vann
2 ss
olje
ca 4 dl
hvetemel
1/2 ts
salt
Rør ut
gjæren i vannet, tilsett olje, mel og salt. Rør lett sammen, og la deigen heve
til dobbelt størrelse.
Tomatsaus til pizza (og pastaretter eller andre retter der du synes det passer...)
2 fedd
hvitløk
1 ss olje
(jeg bruker rapsolje til det meste jeg steker)
1 boks
hermetiske tomater, hakkede
3-4 hakkede
soltørkede tomater
(En skvett
rødvin Ca 1/2 dl- ikke nødvendig, men gir god smak)
En håndfull
hakkede, friske urter, eller 2 ts tørkede. (Jeg bruker som regel en blanding av
oregano, timian og rosmarin, men bruk det du liker)
Salt/pepper
Litt
sukker, dersom sausen ved prøvesmaking, kjennes bitter.
Løk og
hvitløk surres til løken er blank. Tilsett de øvrige ingrediensene, la sausen
småkoke 10-15 minutter. Jeg pleier å kjøre den glatt og klumpefri med
stavmikser, men det er selvfølgelig en smaksak.
Mors hjemmelagde pizza
Deigen
kjevles ut, og legges på bakepapir på stekeplate. Tomatsausen bres utover.
Deretter legges ønsket fyll på. Her i huset går det som oftest i stekt
kjøttdeig, bacon og hakket løk. Men det fungerer like godt med pepperonipølse,
skinke, eller andre ting. Bruk det du liker.
Strø over
revet ost, og gi pizzaen et dryss av oregano eller pizzakrydeer. Stekes i varm
ovn 230 grader ca 10-15 min.(avhenger av tykkelsen på bunnen, og hvor mye fyll
du har hatt på
Pizzasnurrer
Kjevle
deigen til et rektangel ca 25x35 cm. Bre på pizzasaus, ha på ønsket fyll og ost.
Rull sammen og skjær i ca 2,5cm tykke skiver. Legges på bakepapirkledd
stekebrett. Stekes ved 225 grader i ca 10 min.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar