søndag 13. januar 2013

Mors hjemmelagde pizza- ...er variasjoner over et tema

Her i huset betyr hjemmelaget pizza at hver enkelt får den pizzaen de helst vil ha.... og det skal helst være igjen rikelig med rester til dagen etter. Det betyr selvfølgelig litt ekstra innsats fra mor. Eldstemann av ungene vil ha pizza uten saus, mens yngstemann gjerne vil ha den uten løk, eller innbakt, eller som pizzasnurrer. Og mor? Ja hun vil helst ha en vanlig pizza, der både saus og løk er en del av ingrediensene.



Pizzadeig - nok til 1 pizza, eller 12 pizzasnurrer


25 gr gjær

1 1/2 dl lunkent vann

2 ss olje

ca 4 dl hvetemel

1/2 ts salt

Rør ut gjæren i vannet, tilsett olje, mel og salt. Rør lett sammen, og la deigen heve til dobbelt størrelse.


Tomatsaus til pizza (og pastaretter eller andre retter der du synes det passer...)


1 løk

2 fedd hvitløk

1 ss olje (jeg bruker rapsolje til det meste jeg steker)

1 boks hermetiske tomater, hakkede

3-4 hakkede soltørkede tomater

(En skvett rødvin Ca 1/2 dl- ikke nødvendig, men gir god smak)

En håndfull hakkede, friske urter, eller 2 ts tørkede. (Jeg bruker som regel en blanding av oregano, timian og rosmarin, men bruk det du liker)

Salt/pepper

Litt sukker, dersom sausen ved prøvesmaking, kjennes bitter.

Løk og hvitløk surres til løken er blank. Tilsett de øvrige ingrediensene, la sausen småkoke 10-15 minutter. Jeg pleier å kjøre den glatt og klumpefri med stavmikser, men det er selvfølgelig en smaksak.

Mors hjemmelagde pizza


Deigen kjevles ut, og legges på bakepapir på stekeplate. Tomatsausen bres utover. Deretter legges ønsket fyll på. Her i huset går det som oftest i stekt kjøttdeig, bacon og hakket løk. Men det fungerer like godt med pepperonipølse, skinke, eller andre ting. Bruk det du liker.

Strø over revet ost, og gi pizzaen et dryss av oregano eller pizzakrydeer. Stekes i varm ovn 230 grader ca 10-15 min.(avhenger av tykkelsen på bunnen, og hvor mye fyll du har hatt på

Pizzasnurrer


Kjevle deigen til et rektangel ca 25x35 cm. Bre på pizzasaus, ha på ønsket fyll og ost. Rull sammen og skjær i ca 2,5cm tykke skiver. Legges på bakepapirkledd stekebrett. Stekes ved 225 grader i ca 10 min.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar