Jeg tok ei stor blomsterkrukke, og fikk plass til oregano, bladpersille, mynte, timian, salvie og to sorter basilikum. Dette er urter jeg gjerne bruker mye av i matlaging, og enda mer når tilgangen er lettvinn!
Nå er jeg redd det synger på siste verset for urtekassa for i år. Den siste måneden har jeg hatt den stående inne i uthuset, og det ser ut til å gå bra foreløpig, men snart blir det vel for kaldt der også, er jeg redd. Jeg bruker av den enn så lenge, og håper jeg rekker å ta vare på det meste, ved å fryse eller tørke det som er igjen.
Neste år prøver jeg på nytt, tenker jeg!
En av rettene som ble lettvinn å lage når tilgangen til urtene var der, var tabbouleh, en libanesisk salat. Jeg lager den med Quinoa (glutenfri), men den lages vanligvis med bulgurhvete.Dette smaker godt til grillet kjøtt.
Tabbouleh
1 dlquinoa gryn - kokes etter anvisning på pakken
1 hakket rødløk
3 flådde tomater i små terninger
1/2 agurk i små terninger (fjern kjernene
2 vårløk
3ss finhakket mynte
3 ss finhakket bladpersille
Saften av 1 sitron
1/2 dl olivenolje
Evt litt flytende honning
Salt
Pepper
Kutt grønnsakene i små terninger , finhakk urtene, og bland sammen. Rør sammen olje og sitronsaft, og bland det inn i salaten. Smak til med salt og pepper. Er det for surt kan du tilsette litt flytende honning i dressingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar