søndag 13. januar 2013

Verdens beste kanelsnurrer



Søndag er ofte viet til baking eller annen matlaging, for da har jeg endelig tid.
I dag ble det kanelsnurrer. Bakgrunnen var nok at jeg hadde vært litt løsmunnet i lystig lag med noen kolleger. Det resulterte i at det stod med store bokstaver på beskjedtavla på jobb på onsdag, at kanelsnurrer var godt til kaffen...

Kanelsnurrer tar lang tid å lage, men du verden så godt det er! Både til kaffe, (og til rødvin).

Kanelsnurrer ca 30 stk


1 kg hvetemel

1/2 l H-melk

150 g sukker

1/2 ts salt

2 ts kardemomme

1 egg

50 g fersk gjær

150 g smør

-------

125 g mykt smør

125 g sukker

ca 4 ss malt kanel

Smelt smøret, tilsett melken. La blandingen bli 37 grader C. Rør gjæren ut i væsken.Tilsett sukker, egg, og alt det tørre. Rør sammen. Kjør deigen i maskin, eller elt den for hånd i ca. 15 minutter.

Sett deigen til heving, tildekket med plast i ca 1 1/2 time.

Strø mel på bakebordet, og kjevle ut deigen til et rektangel, ca 40x 50 cm. Smør smøret utover deigen, og strø på sukker og kanel. Gni smør, sukker og kanel lett sammen, slik at det blandes.

Brett 1/3 av deigen inn mot midten (på langsiden), og brett den siste delen over, slik at deigen ligger tredoblet. Kjevle leiven ut igjen til ca 30x50-60 cm. Del leiven i strimler på tvers. Hver strimmel tvinnes, og snurres sammen til en knute.

Sett kanelsnurrene på bakepapir, dekk dem til, og la dem heve ca 1 time. Pensle dem med egg, og strø over med litt grovt, brunt sukker.Stekes ved 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på rist.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar