søndag 13. januar 2013

Fargerik søndagsmiddag til en

Det er ikke alltid søndagsmiddagene går etter planen, av ulike grunner. I dag ble jeg plutselig alene til middag, og da ble det å improvisere... Jeg fant ei pakke med biffstrimler i fryseren. Så saumfarte jeg kjøleskapet, med godt resultat, heldigvis. Her var det masse flotte grønnsaker, som kunne brukes til en rask middagsrett.

Det har vært ei skikkelig gråværshelg, og det gjorde godt med litt fargerik mat i dag.

Løsningen ble:

Biffstrimler med grønnsaksrøre og ris.


Ris etter ønske (kokes etter anvisning på pakka.)

200 gram biffstrimler - stekes i panne. Salt og pepper etter eget ønske



Grønnsaksrøre (dette var nok til 2):

  • purreløk- ca 10 cm i tynne ringer
  • 1 liten rødløk i tynne ringer eller strimler
  • 1 gulrot i terninger
  • 1 skive sellerirot - i terninger
  • 1/4 paprika i terninger
  • 2 hvitløksfedd - finhakket

Grønnsakene surres i olje til løken er blank.

Tilsett:

  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts balsamico eddik
  • 200 gr. hakkede tomater (gjerne i forskjellige farger)
  • ca 1 dl rødvin
  • ca 1 dl vann
  • hakkede urter etter smak ca 2 ss.(jeg brukte oregano, mynte og salvie)
  • Smak til med salt og evt. pepper

La grønnsaksrøra småkoke i ca 10 minutter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar