søndag 13. januar 2013

Salt kjøtt med løksaus, kålrotstappe og mandelpoteter.

Tradisjonsmat på en mandag! I dag fant jeg salt lammebog på butikken, og dermed ble det dagens middag.

Rikelig til 4:

  • 1,5 kg salt lammebog
  • vann så det dekker kjøttet
  • 1 løk i biter
  • 1 gulrot i biter

Kok opp vannet. Ha i kjøtt og grønnsaker. La det trekke ved svak varme til kjøttet er kokt, ca 1 time.



Kålrotstappe

  • 1 liten kålrot
  • vann
  • salt
  • pepper
  • muskatnøtt revet
  • 1 ss smør
  • ca 1 dl fløte



Kok opp vann, la kålrot i biter koke til de er møre. Slå av vannet, og mos kålrotbitene. Tilsett smøret, rør godt. Tilsett deretter fløte, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.



Løksaus

  • 1 løk - finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong (ikke bruk kokevannet fra det salte kjøttet)
  • salt og pepper
  • (Kan sikkert smakes til med eddik og sukker for den som ønsker det.)

Smelt smøret, ha i løken, og la det surre til løken er blank. Tilsett melet. Rør godt. Spe med kraft, og smak til med salt og pepper. La sausen koke 5 min. så melsmaken blir borte.

Serveres med kokte mandelpoteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar