
Rikelig til 4:
- 1,5 kg salt lammebog
- vann så det dekker kjøttet
- 1 løk i biter
- 1 gulrot i biter
Kok opp vannet. Ha i kjøtt og grønnsaker. La det trekke ved svak varme til kjøttet er kokt, ca 1 time.

Kålrotstappe
- 1 liten kålrot
- vann
- salt
- pepper
- muskatnøtt revet
- 1 ss smør
- ca 1 dl fløte
Kok opp vann, la kålrot i biter koke til de er møre. Slå av vannet, og mos kålrotbitene. Tilsett smøret, rør godt. Tilsett deretter fløte, og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Løksaus
- 1 løk - finhakket
- 2 ss smør
- 2 ss mel
- 5 dl kjøttkraft eller buljong (ikke bruk kokevannet fra det salte kjøttet)
- salt og pepper
- (Kan sikkert smakes til med eddik og sukker for den som ønsker det.)
Smelt smøret, ha i løken, og la det surre til løken er blank. Tilsett melet. Rør godt. Spe med kraft, og smak til med salt og pepper. La sausen koke 5 min. så melsmaken blir borte.

Serveres med kokte mandelpoteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar