søndag 13. januar 2013

Urtedrysset laks med stekte grønnsaker og lettvinn avokadosalat

I dag ble det fiskemiddag, med laksefilet og diverse grønnsaker. Det er ikke alltid så lett å finne på middagsretter som er raske nok å lage, når en skal ut igjen på diverse aktiviteter, men dette gikk fort og greit.






Urtedrysset laks


Nok til 4:

  • 800 gram laksefilet
  • salt og pepper
  • olje
  • ca 4 ss hakkede urter
  • en skvis sitronsaft



Hell litt olje i en ildfast form. Strø salt og pepper på fisken, og legg dem i forma. strø over urter, og klem over litt sitronsaft. Forvarmet ovn, 200 grader, i ca 10 min.

Stekte grønnsaker


  • 15 cm purreløk i skiver
  • 1 gulrot i diagonale skiver
  • 1/2 paprika
  • noen brokkolibuketter

Stekes raskt i stekepanne



Avokadosalat




Bland sammen:

  • 1 avokado i biter
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft



Serveres med ris, poteter, eller pasta, og gjerne en saus. (Jeg brukte en pose Parisienne fiskesaus, fra Toro .)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar