søndag 13. januar 2013

Traktkantarellsuppe med blåmuggost og soltørka tomat

Formiddagens luftetur med bikkja, medførte et par svarte poser fulle med traktkantareller. I dag ble soppen brukt til traktkantarellsuppe.

Til en drøy liter suppe:

  • 1 liter traktkantareller (ferske)
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 liter god buljong
  • 2 ss blåmuggost
  • 2 ss strimlet soltørket tomat
  • 1 1/2 dl fløte
  • litt presset sitronsaft
  • bladpersille

Del soppen i biter, og kok den sammen med smøret. Strø på hvetemel og rør godt. Spe med buljongen litt om gangen på middelsvarme.
Tilsett soltørkede tomater og ost.
Kok i 10 min.
Runde av det hele med fløte og sitron, og kanskje litt salt og pepper.

Serveres rykende varm, med en klype hakket persille i hver tallerken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar