søndag 13. januar 2013

Fy fasan...

Det ble fasan til søndagsmiddag i dag. Var litt usikker på om det ble nok mat, så derfor laget jeg ei suppe først - og da ble det i hvertfall nok!



Suppa var inspirert av persillesuppa fra bloggen Larsspiserdrikkerogsynser, men jeg hadde verken kamskjell eller persillerot, så det bytta jeg ut med scampi og sellerirot. Det ble godt, det også!

Men hovedretten var fasan. Det hadde jeg aldri laget før, så det ble til at jeg brukte en del tid på å studere oppskrifter. Resultatet ble slik:

Dampet fasan med fløtesaus (til 3)


  • 1 fasan ca 800 gr - lagt på damprist, og dampet ca 12 minutter) Avkjølt. Jeg skar så av brystfiletene, samt lår og vingestykkene. Disse ble lagt i ei ildfast form, overhelt noen ss olje (4) og satt i ovnen i ca. 5 min.
  • 1 gulrot, 1/2 løk og en bit selleri (100g) ble kuttet i små biter, noen einerbær, og brunet dette sammen med skroget fra fasanen, som var hakket i biter. Jeg slo så over vann til bein og grønnsaker var dekket, og lot det koke ca 25 min, før jeg silte det. Jeg tilsatte så en hønsebuljongterning, og 2 dl fløte.Dette lot jeg koke litt inn, før jeg tilsatte maizennajevning, (og litt sukkerkulør).
  • Fasanen fikk hvile litt da jeg tok den ut av ovnen. Den ble servert med kokte mandelpoteter og kokte grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar