Skinka har ligget i saltlake i halvannen uke, og ble gjort ferdig i går. Dette er et av julas beste pålegg, synes jeg. Vi spiser den med hjemmelaget loff og sennep.
Juleskinke
Saltlake :
- 10 liter vann
- 2 1/4 kg grovt salt
- 3/4 kg sukker
- 1/2 ss grovstøtt nellik
- 1/2 ss grovstøtt pepper
- 2 laurbærblad
- 1 stor løk - i biter
- 2 gulrøtter - i biter
-----
- Skinke av ønsket størrelse
Bland alt ( du kan gjerne halvere oppskriften, det gjør jeg). Kok laken i 15 minutter.
Så skal den siles og avkjøles.
Legg skinka i laken i 1 1/2 - 2 uker.
---
Ta opp skinka. Vann den ut i 2-3 timer. Kok den i folie i ovn, 150 grader. (Bruk steketermometer, så vet du når den er gjennomkokt.)
Ta av svoren.
Rør sammen:
- 1 eggeplomme
- 1 ss sennep
Smør det på skinka. Strø på griljermel.
Gratiner skinka i ovnen , 250 grader i noen minutter.
Høres så godt ut! Jeg får dessverre ikke tid i år, men skal teste på nyåret, sikkert godt etter jul også ;-)
SvarSlettJeg linket til deg i bloggen min i dag, et samleinnlegg om julepålegg og tilbehør, håper den er grei :-)
Hvet du foresten om denne skinken blir det samme som bayonneskinke ?
God Jul :-)