Vi satte oss ned og planla litt, og endte opp med:
- Grissini med ruccola og spekeskinke
- Kyllingbryst, fylt med parmesanost, soltørket tomat, bacon og basilikum.
- Svinefilet svøpt i spekeskinke
- Spanske kjøttboller i tomat/paprikasaus
- Chorizo og paprika
- Chillimarinerte scampi
- Ovnsbakte amadinepoteter
- Bacondadler
- Tomatsalat
- Avokado og mangosalat
- Grønn salat
- Pesto
- Foccacia
Her kommer noen av oppskriftene:
Ovnsbakte poteter
1 pose amadinepoteter
rapsolje
timian
Legg potetene i ildfastform . Hell over litt olje. Strø over timian. Stekes i ovn 225 grader i ca 40 min.
Spekeskinkesurret svinefilet
1 indrefilet av svin.
Spekeskinke i tynne skiver, nok til at det dekker.
Stekes i ovn 225 grader ca 25 min.
Spanske kjøttboller i tomat/paprikasaus
- 800 gr.kjøttdeig
- 1 ss salt
- pepper
- 1 dl vann
- 1 egg
- 1 ss potetmel
- 1/2 chilli
- 1/2 ts muskat
- 2 fedd hvitløk
- 2 sshakket persille
Rør kjøttdeigen seig med saltet, tilsett resten av ingrediensene, og rør sammen. Form små boller, som du legger i ildfast form, og steker i ovnen.
Tomat/paprikasaus.
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chilli
- 1/2 paprika
- 1 boks hermetisk tomat.
- 1 ts sukker
- 1 ts balsamicoeddik
Finhakk grønnsakene, surr dem i olje til løken er blank. Tilsett tomat, sukker og balsamico, og la blandingen koke i 10 minutter. Kjøres glatt med stavmikser. Bland inn kjøttbollene.
Chorizo og paprika
Del chorizopølse og paprika i grove biter. Stek det sammen i olivenolje, eller rapsolje. Trenger ikke noe annet krydder.
Grissini med ruccola og spekeskinke
1 pk grissini
Tynne skiver spekeskinke av ønsket kvalitet.
Ruccolasalat
Legg noen blader ruccola på hver spekeskinkeskive. Del grissinistengene i 2 og rull hver del inn i spekeskinke.
(Passer som tapas, men også som tiltygg til en drink, etc.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar