søndag 13. januar 2013

Kremede rotgrønnsaker

Til stekt kjøtt (stek eller biff), lager jeg i blant kremede rotgrønnsaker som tilbehør. Jeg synes det passer best til stek, eller biffer av storfe, elg eller evt. lam.

Jeg bruker:

  • 2 gulrøtter
  • 1 liten løk ( idag ble det rødløk, fordi det var det jeg hadde)
  • 2-3 skiver kålrot (1 cm tykke)
  • en skalk sellerirot
  • ca 2 ts balsamico eddik
  • ca.2 ss demararasukker
  • litt salt
  • olje til steking
  • 3 dl kremfløte

Kutt grønnsakene i små terninger med sider ca 1 cm. Fres dem i olje til løken er blank.

Tilsett sukker og balsamico, her kan det være lurt å smake seg fram. Rør godt.

Tilsett kremfløte.(Jeg har prøvd med matfløte også, men synes retten får en slags bismak, da. Anbefales ikke).

La retten småkoke til fløten har kokt inn, og grønnsakene er passe møre. Jeg liker at det er litt tyggemotstand. Lag gjerne retten avkjøles litt før den skal spises, og varm den opp igjen. Da blir smaken enda bedre. Smak til med salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar