søndag 13. januar 2013

Suppe med skalldyr og ovnsbakt fennikel

I helga var det tid for å prøve å finne på noe nytt i matveien.Det ble i allefall til at jeg laget ei suppe, basert på grønnsaker, fiskekraft og skalldyr.

Suppe med skalldyr og ovnsbakt fennikel.

  • 1 liten løk
  • 1 gulrot
  • 1 skalk selleri
  • Litt fennikel (jeg brukte de korte stilkene)
  • 2 fedd hvitløk
  • olje
  • Fiskekraft,( eller bruk vann og fond) ca 1 liter
  • sitron(saft av ca 1/4 sitron
  • Skalldyr (Jeg brukte blåskjell og frosne kamskjell)
  • Bakt fenikkel
  • 50 gram smør
  • Salt

Finhakk grønnsakene, og surr dem i olje til løken er blank. Tilsett fiskekraft, og la det koke til grønnsakene er møre. Mos dem med stavmikser. Rør inn smør. Tilsett skjell. La det koke til skjellene åpner seg. Jeg stekte kamskjellene, før jeg hadde dem i suppa, sammen med bakt fennikel. Godt brød til.



Bakt fennikel


  • 1 fennikel
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss korianderfrø, knuste
  • presset sitronsaft
  • 1 ts flytende honning
  • 50 gram smør

Kutt fennikel i 1 cm tynne skiver, på langs. Legg dem i ildfast form, sammen med hvitløk. Strø over knuste korianderfrø. Tilsett honning og sitronsaft. Legg på smør i klatter.

Stek i ovn 175 grader ca 1/2 time.

Kutt i strimler, tilsettes i suppa.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar