
Suppe med skalldyr og ovnsbakt fennikel.
- 1 liten løk
- 1 gulrot
- 1 skalk selleri
- Litt fennikel (jeg brukte de korte stilkene)
- 2 fedd hvitløk
- olje
- Fiskekraft,( eller bruk vann og fond) ca 1 liter
- sitron(saft av ca 1/4 sitron
- Skalldyr (Jeg brukte blåskjell og frosne kamskjell)
- Bakt fenikkel
- 50 gram smør
- Salt
Finhakk grønnsakene, og surr dem i olje til løken er blank.

Bakt fennikel
- 1 fennikel
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss korianderfrø, knuste
- presset sitronsaft
- 1 ts flytende honning
- 50 gram smør
Kutt fennikel i 1 cm tynne skiver, på langs. Legg dem i ildfast form, sammen med hvitløk. Strø over knuste korianderfrø. Tilsett honning og sitronsaft. Legg på smør i klatter.

Stek i ovn 175 grader ca 1/2 time.
Kutt i strimler, tilsettes i suppa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar