søndag 13. januar 2013

Gryte med strimlet svinekjøtt

Noen ganger synes jeg det ikke er helt opplagt hva middagen skal bli...Men det blir som regel middag, i hvertfall!

I dag ble det ei gryte med noe strimlet svinekjøtt, som jeg egentlig hadde tenkt å bruke en dag før. Men dette skjer visst rett som det er, her i huset, så det stresser meg fint lite.

  • 400 gram strimlet svinekjøtt
  • 100 gram bacon
  • 1 liten rødløk
  • 1 skalk sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 brun sukkerbit
  • 2 ts worcestershire saus
  • 4 dl kraft (evt vann og fond)
  • maizennajevning



Skjær grønnsakene i tynne strimler. Finhakk hvitløken.

Stek kjøtt og bacon, litt om gangen.Tilsett salt/pepper. Ha det over i en kjele.Stek grønnsakene lett, bland dem med kjøttet. Kok ut panna med væsken, slå det over i kjelen. Smak til med balsamico, sukker, worcestershiresaus. Jevn med maizenna. Kok et par minutter.

  • Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar