søndag 13. januar 2013

Posjert laks med gulrot- og mangosalat

Etter en travel arbeidsdag, smakte det godt med en fiskemiddag. Jeg kjøpte laksefilet i forrige uke. De ble putta i fryseren fordi middagsplanene brått ble endre. Men i dag var tida inne. Posjert laks er her laks kokt i væske i stekeovnen.

Posjert laks


Nok til 3

  • 600 gram laksefilet
  • salt
  • urtekrydder
  • 1/2 l vann
  • 1/4 l eplejuice
  • 1 appelsin
  • Noen røde pepperkorn

Sett stekeovnen på 150 grader. Legg laksefileten(e) i ei ildfast form. Strø på salt og urtekrydder. Jeg brukte "fingersalt Provence". La det stå 10 min.

Kok opp vann og eplejuice, med pepperkorn og appelsin i biter. Hell den kokende væsken over fisken, og sett den i ovnen. Hvis du bruker steketermometer, skal dette vise 50 grader, når fisken er ferdig. (Evt 60 grader hvis du vil ha den mer kokt)

Server med f. eks. ris. Jeg brukte byggris, og var ikke helt fornøyd. Tror jeg ville foretrukket vanlig ris.

Jeg laget saus av kokekrafta. Kokte den inn litt, og tilsatte en fløteskvett som stod igjen i kjøleskapet, og litt smør. Smakte til med litt honning, og klemte ut det som var igjen av saft i appelsinbitene.

Gulrot- og mangosalat


  • 2 gulrøtter
  • 1/4 mango
  • Litt sitronsaft
  • 10 mandler

Skrell gulrot og mango. Kutt dem i brede strimler. Bland sammen. Skvis over litt sitronsaft (1-2 ts). Grovhakk mandlene. Strøs over



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar