søndag 13. januar 2013

Laksefilet med hjemmelaget hollandaisesaus.

Middagen i dag skulle vært en kjapp laksemiddag med pasta og posesaus, men endte opp med å bli noe mer tidkrevende. Det ble ikke pasta, og heller ikke posesaus. Dette var rett og slett fordi en av husets ungdommer ville ha poteter og hollandaise. Dagens posesaus var ikke av den typen, så derfor endte jeg opp med å lage den fra bunnen av. Noe mer tidkrevende. Noe mer oppvask og noe bedre!

Laksen ble lagt i ei ildfast form, og krydret med salt og pepper. Jeg helte over litt rapsolje, la på noen kvister med fersk timian og noen sitronskiver, og satte det hele i ovnen på 200 grader.



Hollandaisesaus


  • 4 ss vann
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 knivsodd pepper

Kokes i 5 min. Siles.

Sett kjelen i vannbad, og tilsett 3 eggeplommer. Vannbadet skal være varmt, men ikke koke. Rør til blandingen tykner.

Smelt 150 gr smør, helst usaltet. Hell dette i eggeblandingen, litt om gangen, mens du rører kraftig.

Smak til med noen dråper sitronsaft.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar