søndag 13. januar 2013

Pannacotta med blåbærkompott med hvitvin og kanel

Dessert i dag også! Denne kan jo også passere som en juledessert.

Nok til 4

Pannacotta

  • 5 dl fløte
  • 1,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • litt sitronskall
  • litt presset sitronsaft
  • 3 plater gelatin

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Kok opp fløte, sukker, vanilje, sitronsaft og sitronskall, på svak varme, under omrøring. Ta det vekk fra varmen. Ta ut sitronskallet og vaniljestanga. Kryst vannet ut av gelatinen, og rør den inn i den varme fløteblandingen.Fordel i glass. Må stå kaldt 3-4 timer før servering.

Blåbærkompott



  • 2 dl blåbær
  • 1 dl hvitvin
  • 50 gram sukker
  • 1 kanelstang
  • et par skiver sitron
  • 1 ts potetmel
  • 3 ss hvitvin

Kok opp blåbær, hvitvin, sukker , kanelstang og sitron, la det koke noen minutter. Lag jevning av 3 ss hvitvin og 1 ts potetmel. Rør det inn i bærblandingen. Kok opp. Ta ut kanelstang og sitronskiver. Avkjøl.

Ved servering helles litt blåbærkompott oppå pannacottaen i glassene.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar