søndag 13. januar 2013

Svineschnitzel

Schnitzler er en av de store favorittene i heimen. Ungdommene liker best wienerschnitzel, mens vi i foreldregenerasjonen sverger til cordon bleu- varianten. Det pleier å bli to varianter her. Siden kalvekjøtt er dyrt, og vanskelig å få tak i herover, pleier jeg å bruke svinekjøtt. Vanligvis ytrefilet.

Svineschnitzel - Cordon Bleu

  • 200 gr. kjøtt pr. person - bankes ut til de er tynne nok. Jeg pleier å få dem banket på butikken, og banker dem enda mer når jeg kommer hjem. (Legger dem mellom to brødposer, og banker med et kjevle)
  • 1 skive kokt skinke
  • sennep
  • 1-2 skiver ost, gjerne Sveitser, Jarlsberg, e.l.
  • salt og pepper
  • mel
  • egg
  • griljermel
  • Smør (helst usaltet) til steiking (rikelig)

Bank ut schnitslene. Ha på salt og pepper. Smør den ene sida av kjøttstykket med litt sennep.

Legg på ost og skinke på den ene halvdelen av kjøttstykket. Brett sammen. Du kan godt feste med en tannstikker, men det er ikke helt nødvendig.

Vend kjøttstykket i mel, deretter i sammenvispet egg, og til slutt i griljermel. La gjerne schnitzelen ligge kaldt ei stund før steiking.

Steikes i rikelig med smør. Ikke bruk for sterk varme, for da brenner det seg lett.

Tradisjonelt serveres dette med sitron, ansjos og kapers, og med kokte poteter, grønne erter og smeltet smør som tilbehør. Vi hadde pommes frites, brokkoli og asparges. Det gikk helt greit, det også.



Wienerschnitzel

  • 200 gr. kjøtt pr. person
  • salt og pepper
  • mel
  • egg
  • griljermel
  • Smør (helst usaltet) til steiking (rikelig)

Bank ut schnitzelen. Ha på salt og pepper, vend den i mel, egg og griljermel, og stek som for Cordon Bleu. Tilbehøret er det samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar