Filetèr en ørret. (Den må ha vært frossen, akkurat som når du skal lage gravet fisk ). Skinnet skal ikke fjernes. Fjern alle bein.
Legg den første fileten med skinnsida ned, på et stort fat, med litt kant. strø på ei blanding av salt og sukker : 70 % salt/30% sukker. Strø på grovstøtt pepper til fisken er dekket. Gjør det samme med den andre fileten, og legg den oppå den første, med skinnsida opp.
Fisken legges i press i 4 døgn. Fisken skal snus 2 ganger det første døgnet, deretter en gang.
Kan spises med f. eks rå løk og poteter, eller som vi pleier: Som pålegg, gjerne med en god sennepssaus til.
Sennepssaus:
- 2 ss sennep
- 1-2 ss sukker
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 eggeplomme
- 1 dl olje
- salt og pepper
- evt. dill
Rør sammen sennep, sukker, eddik og eggeplomme. Hell i oljen under omrøring.Smak til med salt og pepper. Tilsett evt. frisk, hakket dill eller litt tørket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar