søndag 13. januar 2013

Laksemousse

I dag har jeg laget laksemousse. Den skal jeg bruke som forrett, men den kan helt klart brukes som tiltygg til et glass hvitvin, med eller uten bobler.

Laksemousse (stor porsjon, fyller 2 l brødform)


  • 600 gram røkelaks
  • 200 gram spekeørret (se oppskrift annet sted på bloggen)
  • 1 beger creme fraiche
  • 3 dl fløte
  • litt revet pepperrot (ca 1/2 ts)
  • saft av ca 1/4 sitron
  • 1 glass lodderogn
  • 2 ss hakket dill
  • 2 ss hakket grasløk
  • 1/2 dl hvitvin
  • 3 gelatinplater
  • salt?
  • pepper

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 min.

Del fisken i biter, og kjør den i foodprosessor til den er jevnt most. Stivpisk fløten. Bland fiskeblandingen og den piskede fløten. Tilsett lodderogn, pepperrot, dill, grasløk. Smak til med sitronsaft, og evt. salt og pepper. Varm vinen. løs gelatinen opp i den varme vinen. Avkjøl litt, og rør det inn i fiskeblandingen.

Fyll blandingen i en papirkledd form. Settes kaldt minst 2 timer.

Kan serveres på toast, eller på rugsprø.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar