- 1 andebryst (2 pers)
Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt. Legg andebrystet over i ildfast form. Sett det i varm stekeovn 225 grader i ca 10 min. Ta vare på andefettet.
Ovnsbakte grønnsaker (1-2 pers)
- 1 liten squash
- 1/2 rødløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 små gulrøtter
- 1/4 paprika.
- 1 ts rapsolje
Skjær grønnsakene i strimler/skiver/ båter, og legg dem i ildfast form. Bland med litt olje. Stekes ca 20 min, 225 grader.
Rødvinssaus ( nok til 4)
- 1 rødløk
- 1 fedd hvitløk
- smør til steking
- 2 dl rødvin
- 1 ss honning
- 1 dl vann
- kalvefond (smak til - begynn med 2 ts)
- 1 ss smør
- timian
- Jevning- i dag brukte jeg litt maizenna
- Smelt litt smør i en kjele. Surr løk og hvitløk i smøret til løken er blank.
- Tilsett honning , og så rødvin. La det koke litt. Ha i vann og fond. La sausen koke 5 min. Ha i smør og jevning.
Potet- og sellerimos
Til 1-2 pers.
- 2 store poteter
- 1/4 sellerirot
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss smør
- 1/2 dl fløte
- Salt
Skrell og del poteter og selleri i jevnstore biter. Kok dem møre. Hell av vannet , tilsett smør, og mos dem. Spe med fløte. Kok opp. Smak til med salt.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar