Sitronkylling til 4:
- 1 stor kylling (jeg brukte Priors Stor kylling)
- 1 sitron
- revet skall av 1 sitron (en annen sitron...)
- en neve timiankvister
- salt og pepper
- nøytral olje
- 4 dl vann
Vask, og kutt sitronen i båter. Fyll båtene + timiankvister inn i kyllingen.
Gni kyllingen inn med olje.(Jeg brukte rapsolje), og ha på rikelig med salt og pepper, samt det revne sitronskallet.
Legg kyllingen i ildfast form. Hell 4 dl vann i forma. Settes i ovn 200 grader. Stekes ca 1 time. Sjekk at den er stekt før servering!
Lag en saus av stekesjyen + levt litt mer kyllingbuljong/vann + maisennajevning. Tilsett 2 ss smør til slutt. Før servering rører du inn 1 ss hakket timian.
Server med ris, og lettstekte grønnsaker. Jeg brukte asparges, vårløk, sukkererter og to slags paprika.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar