søndag 13. januar 2013

Sitronkylling

Sola skinner, det drypper fra taket, og det er tydelig at våren er i anmarsj, selv om det er mye snø i innlandet enda. Vårvær gir inspirasjon til lettere retter, f. eks med kylling, slik det ble i dag. Kylling tilberedt på denne måten blir veldig saftig!

Sitronkylling til 4:

  • 1 stor kylling (jeg brukte Priors Stor kylling)
  • 1 sitron
  • revet skall av 1 sitron (en annen sitron...)
  • en neve timiankvister
  • salt og pepper
  • nøytral olje
  • 4 dl vann

Vask, og kutt sitronen i båter. Fyll båtene + timiankvister inn i kyllingen. Bind opp kyllingen. Dvs. Bind sammen beina...

Gni kyllingen inn med olje.(Jeg brukte rapsolje), og ha på rikelig med salt og pepper, samt det revne sitronskallet.

Legg kyllingen i ildfast form. Hell 4 dl vann i forma. Settes i ovn 200 grader. Stekes ca 1 time. Sjekk at den er stekt før servering!

Lag en saus av stekesjyen + levt litt mer kyllingbuljong/vann + maisennajevning. Tilsett 2 ss smør til slutt. Før servering rører du inn 1 ss hakket timian.

Server med ris, og lettstekte grønnsaker. Jeg brukte asparges, vårløk, sukkererter og to slags paprika.

Kos dekk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar