Inspirert av et matblad, og ikke minst av ei kokebok jeg kjøpte i London, fikk jeg lyst til å lage ei opp-ned tomatterte i dag. Det er søndag, derfor måtte jeg oppsøke byens eneste søndagsåpne butikk for å kjøpe flere tomater. Fant samtidig ut at de ikke hadde butterdeig, men bestemte meg for at da fikk jeg heller lage den selv :-) For jeg hadde virkelig bestemt meg for å lage tomatterte :-)
Nok til 2 (som forrett)
- 2 plater ferdig butterdeig (eller tilsvarende mengde hjemmelaget :-))
- ca 20-25 små tomater eller 4-5 store
- 2 ss kapers
- noen nåler rosmarin
- et par kvister timian
- salt
- pepper
- rapsolje
- god olivenolje
- høvlet parmesan
- Del tomatene i to. Dersom du har store tomater, skjærer du dem i skiver.
- Hell litt rapsolje i ei ildfast form, og legg i tomatene med snittflata opp.
- Strø på litt salt og pepper
- Fordel kapers og urter.
- Kjevle ut butterdeigslokket, prikk det med en gaffel, og legg det over tomatene. Brett godt ned langs kantene.
- Stekes ved 225 grader ca 20-25 min
- Vend tomatterta forsiktig over på et fat.
- Ringle over litt god olivenolje
- Strø over høvlet parmesan og litt hakket timian.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar