Til en person trenger du:
Fisken
- 200 gram laksefilet
- 1 -2 ts pesto - lag selv, eller bruk ferdigkjøpt
- litt salt
- litt olje
Strø litt salt på fisken, og smør på pestoen. Smør ei ildfast form med litt olje, og legg i fiskefileten.
Stek i ovn ved ca 200 grader i 10 min.
Pesto
1-2 never basilikum (ca 1/2 potte)
1 fedd hvitløk - hakket
1 ss pinjekjerner
1 lien bit parmesan - rives (ca 2-3 ss)
1 dl olje
Ha alle ingrediensene i en urtehakker. Kjør det sammen. Spe med olje, og kjør det sammen igjen.
Lysegrønn saus
1 dl fløte - kokes til den tykner litt/ reduseres til ca halvparten.
Ta kjelen til side, rør inn 1 ss smør og 1-2 ss pesto etter smak.
Jeg serverte med litt avokado og kokt brokkoli
Kos dekk!
Høres godt ut, og fiskemotstanderen min liker veldig godt pesto, så spørs om denne ikke må prøves ;-)
SvarSlett