Kreativiteten
knyttet til å lage nye, oppfinnsomme retter er ikke på topp om dagen. For å være
helt ærlig har det gått litt på enkle løsninger, som ferdigpizza og sånt. Ellers
har det vært mat jeg har laget mange ganger tidligere, og ikke gidder å
blogge. I dag har jeg laget lapskaus. Ikke nytt og revolusjonerende, men god
tradisjonsmat, som passer godt en hustrig oktoberdag. Jeg har laget en god
porsjon, som jeg regner med holder til 4-5-6 personer. Så hvis jeg ikke får
gjester som vil spise med meg, kommer jeg til å ha lapskaus det meste av uka som
kommer.
- ca 1/2 kg ferdigkokt oksekjøtt.
- 4 gulrøtter
- 1 purre
- 2 persillerøtter
- 1 pastinakk
- 1/2 middelsstor kålrot
- 6 store poteter
- vann eller kraft
- salt etter behov, evt. buljong
Kutt kjøttet og grønnsakene i terninger. Hell på vann/kraft så det dekker ca
3/4. ( Jeg brukte kraft fra koking av kjøttet)
La
kjøtt og grønnsaker koke til grønnsakene er møre, og jevner krafta.Smak til med
salt og evt.
Server i rause porsjoner, gjerne med tyttebær og flattbrød til.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar