Vi lagde: køfte av lammekjøttdeig, helstekt indrefilet av kalv, krabbekaker, hvitløksreker, brokkoliraita, paprikasaus, sellerirotmos, kantarell- og spinatsaute, mandelpotetchips og banankake.Her kommer oppskrift på noe av det vi laget:
Brokkoliraita- nok til 3
- 1/2 eple
- 5 cm agurk
- brokkoli i tilsvarende mengde som 1/2 eple.
- 1 fedd hvitløk
- saft av 1/2 sitron
- 1 1/2 dl gresk yoghurt
- hakket mynte ( en neve)
- 1 ts fenikkelfrø
- salt, sukker, pepper
- Kutt eplet og agurken i små terninger. Skjær brokkolien i små buketter.
- Finhakk hvitløken. Bland sammen grønnsakene.
- Skvis over sitronsaft.
- Tilsett yoghurt, fenikkelfrø og mynte. Bland alt.
- Smak til med salt, peppr og ei klype sukker.
Hvitløksreker
- 250 gram reker pillede
- 1 dl olivenolje
- 2 fedd hvitløk
Ha olje og hviløk i ei ildfast form. Varm det i stekeovn. Tilsett rekene, og la de bli lune. Pass på at de ikke blir seige.
Køfte
- 400 gram lammekjøttdeig
- 2 ts salt
- 1 dl vann
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts fenikkelfrø
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts kummin
- 2 ss hakket persille
Rør inn salt, så kjøttdeigen blir seig. Tilsett vann og alt krydderet og persillen. Form boller som legges i ildfast form og stekes i ovnen ca 10 min 225 grader.
Kantarell- og spinatsaute
- 2 dl forvellede kantareller med kraft (eller 5 dl ferske)
- 1 liten løk
- 1 pk (65 gram) babyspinat
- 1 ss vineddik
- 1/2 dl rødvin
- soppkraft
- maisennajevning
- 2 ss store kapers
Stek kantarellene sammen med løk. Ha i spinat og vineddik. Ta det tilside.
Ta av litt av soppkrafta. Bland den med rødvin, og maisennajevning (om nødvendig) Ha det i panna med soppblandingen. Tilsett kapers.
Paprikasaus
- 3 grillede paprikaer (Du kan grille paprikaen selv, eller bruke ferdig fra glass)
- 1 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl vann + kalvefond
- 1 dl rødvin
- en neve timian
- sukker, salt, pepper
- sitronsaft
Grovhakk løk og paprika. Finhakk hvitløken, surr det i litt olje, tilsett vann og kalvefond + rødvin og timian, og la det koke inn ca 15 min. Mos det med en stavmikser. Smaktil med salt, pepper og litt sitronsaft.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar