Lammeskiver:
Til 1 person:
1-2 skiver av lammelår (se an størrelsen)
Marinade:
- 1 ts kummin
- 1 ts koriander - malt
- 1 ts chiliflak
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 dl rapsolje
- 1/2 dl rødvin
- 1 ts flytende honning
- Noen timiankvister
Bland sammen krydderne + hvitløk i en morter. Gni det godt sammen, og tilsett et par ss av oljen .Bland godt. Tilsett resten av oljen + rødvin og honning. Bland sammen. Hell blandingen i en plastpose (bruk gjerne to utenpå hverandre). Ha i timiankvister, og legg i kjøttet. La det marinere i 1-2 timer. Når du tar det opp, tørker du av marinaden med kjøkkenpapir,( ha gjerne på litt salt), litt bruner kjøttet i panna, og ettersteker i stekeovn i ca 10 min. 200 grader.
Balsamicosjy:
Kok ut panna (der du bruna kjøttet )med 3 ss balsamicoeddik + 3 ss rødvin.
Sauterte grønnsaker:
Jeg brukte:
- 3 små gulrøtter
- 1/2 rødløk
- 5 asparges
- 3 sjampinjong
Skrell og skjær grønnsakene i biter. Stek dem raskt i smør i stekepanna.
Server kjøttet med grønnsaker, nypoteter og balsamicosjyen.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar