Browniebunn
- 200 gr mørk sjokolade
- 200 gr smør
- 250 gr melis
- 3 egg
- 100 gr hvetemel
Ostekakefyll:
- 400 gr fløteost - Tine kremost for baking
- 150 gr melis
- frø fra en vaniljestang
- 2 egg
Skogsbærfyll:
- 3 dl kremfløte
- 100 g melis
- 150 g skogsbær gjerne frosne
- 2 blad gelatin
- Noen friske bringebær, eller blåbær, sjokoladehjerter, kanskje til pynt.
- Start med å lage brownien, for den skal være i bunnen. Smelt sjokoladen i vannbad.
- Mykt smør og melis røres godt sammen med mikser. Tilsett eggene, ett om
gangen. Rør godt i mellom hvert egg, så det ikke skiller seg. Skrap evt ned fra
kantene mellom hvert egg.
- Rør i melet, og la det kjøre til det er blandet. Tilsett den smeltede
sjokoladen, og bland godt sammen. Hell så røra i ei klargjort kakeform (24 cm
Ø). Legg bakepapir i bunnen av forma. Glatt røra ut med en slikkepott.
- Fløteosten, melis og vanilje røres godt sammen, til det begynner å bli kremaktig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg, men vær forsiktig, så ostemassen ikke skiller seg.
- Bred røra ut på browniebunnen, og glatt ut med en slikkepott.
- Stek kaken i forvarmet ovn på 170 grader, i ca 45 min., til den er fast å røre ved og lett gylden i kanten. Pass på at brownielaget er godt nok stekt.La kaka stå til avkjøling i minst 2 timer. Gjerne natta over i kjøleskap.
- Skogsbærtoppen lages først når kaka er helt avkjølt. Fløte og melis piskes sammen til en lett krem. Skogsbær varmes lett opp, og gelatinen tilsettes. Den smelter da i bærsafta. Avkjøl.
- Hell det oppi kremen, og rør mens det stivner litt. Smøres ut på den avkjølte kaka.
- Pynt med friske bringebær, blåbær eller sjokoladehjerter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar