et er ikke så lett å lage en porsjon, men lasagne er heldigvis både fint å fryse, og den er like god når du varmer den opp igjen.
Dette er er nok til 3-4, tenker jeg :-)
Ostesaus:
- 1 ss smør
- 2 ss mel
- 1/2 l melk
- 100 gram hvit ost
- 1/2 ts muskatnøtt
- salt
Kjøttsaus
- 400 gram kjøttdeig, eller karbonadedeig
- Salt og pepper
- 1 løk - hakket
- 2 fedd hvitløk - finhakket eller revet
- 1 gulrot - finhakket
- 1 stilk stilkselleri - finhakket
- 1 ss tomatpurè
- 2 ts tørket timian
- 1 ts tørket oregano
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 1 laurbærblad
- l dl vann
- 1 boks hakkete hermetiske tomater
- (1 ts flytende honning eller sukker)
Du trenger også lasagneplater og litt revet ost
Ha litt ostesaus i bunnen av ei ildfast form. Legg på lasagneplater, så lagvis: tomatsaus, ostesaus, lasagneplater, osv. Avslutt med litt ostesaus oppå det siste laget lasagneplater, og strø revet ost på toppen.
Stekes i ovn ca 30 min. 200 grader.
Server gjerne med litt salat og godt brød.
Kos ekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar