Noen ganger føler jeg behov for å lage noe ekstra godt. I dag ble det hummer. Rett og slett fordi det var tilbud på canadisk hummer i fiskedisken....
Jeg brukte:
- 1 hummer
- ca 50 gram smør
- 1 fedd hvitløk
- en liten neve sitrontimian
- Del hummeren i to på langs. Fjern paven, som sitter øverst i skallet.
- Legg halvdelene i ildfast form.
- Bland smøret med 1 finhakket hviløksfedd.
- Fordel smøret i hummerhalvdelene, og strø over hakket timian.
- Stekes i ovn, 200 grader, ca 10 min.
Serveres med hjemmelaget majones og gjerne godt brød.
Hjemmelaget majones:
- 2 eggplommer
- 1 knivsodd salt
- 1 1/2 dl nøytral olje
- 1/2 ts hvitvinseddik
- evt et par ss vann
Rør eggeplommene tykke med saltet. ønsker du å ha i et hakket hvitløksfedd, eller litt sennep, gjør du det nå. Jeg bruker ballongvispen på stavmikseren min, og synes at det fungerer utmerket.
Drypp dråper av oljen i eggeblandingen, mens du rører godt. Etterhvert har du i en tynn stråle olje. Ha i eddik og evt litt kaldt vann til slutt. (hvis du ønsker det.) Majonesen kan smakes til som du ønsker .
Husk at det er viktig at alle ingrediensene har romtemperatur. Da skiller det seg ikke så lett!
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar