Til 1 person:
- 1/2 svinefilet ca 200 gram.
- salt, pepper, olje
Strø salt og pepper på kjøttet, brun det i litt olje i ei stekepanne. Stek ferdig i ovn, 200 grader, ca. 10 min.
Pastinakkmos
- 1 pastinakk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 dl fløte
- 1 ts smør
- litt salt
Kok pastinakken+ hvitløk mør i vann. Hell av vannet, og mos den. Tilsett fløte og salt. Rør inn smøret.
Linser
- 1 pakke ferdigkokte grønne linser (det er nok til 2)
- 1 ss kapers
- litt smør eller olje
- 1 ts rødvinseddik
Varm olje i ei panne. Ha i linser, kapers og rødvinseddik. Kok opp.
Duxelles![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_trDLmz0pfQ_LKQZ1Pqi3s0Wiice_UC8HsNNqhKiN_A8IOW0oxeYvRg_p4LXfSLXcWH-5bxBh7MW0XfjLxYDpPEHpwwfwZXhS9TvJZkOQRAkgb_5Ar_czFModg_85COMYkOptVJaAo=s0-d)
- 1 litt stor sjampinjong
- 1 sjalottløk
- 2 skiver bacon
- olje til steking.
- salt, pepper, persille.
- Kutt sopp, løk og bacon i små terninger.0.5 cm. Stek dem i litt olje.
- Smak til med salt og pepper, og ha i en neve hakket persille.
Saus
Ta av halvparten av duxellesen, bland inn 1,5 dl fløte og 1 ts kalvefond. La det koke litt inn. Smak til.
Server svinefilet i skiver, på ei seng av linser og pastinakkpurè. Legg ei skje duxelles ved siden av. Sausen serveres ved siden av.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar