Vi plukka ca 2 kg store, flotte blåskjell. På forhånd hadde vi sjekket blåskjellvarselet, slik at vi visst at de var trygge å spise. Disse blåskjellene er fulle av perler, så det er ganske morsomt å spise dem. Det er ikke farlig, men pass på tenna! Helt ferske blåskjell, som disse, bør få gå et par timer i ferskvann, slik at de kvitter seg med litt sand.
- Skrubb blåskjellene godt. Kast de som ikke er skikkelig lukket.
- Fres litt vårløk og hvitløk i smør. Hell på et par dl hvitvin, og ha i blåskjellene og gjerne litt gressløk. Damp dem under lokk til de åpner seg. Jeg synes dette tar litt lengre tid enn vanlig, når de er så ferske.
Wasabimajones
Lag majones selv (det smaker best), eller bruk ferdigkjøpt. Smak til med Wasabi.
Sashimi
Fersk fiskefilet i tynne skiver. Vi hadde torsk, lyr og makrell. Makrell var absolutt best.Den smakte fantastisk! De andre ble litt grove i kjøttet. Server med ponzusaus.
Ponzusaus
1/2 dl limejuice
1/2 dl soyasaus
1 ts riseddik
Koriander
1/2 ts hakket frisk ingefær
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar