Det var tilbud på all fersk fisk, og en del grønnsaker som passer til fisk, på butikken i dag. I fiskedisken falt derfor valget på kveite. Et fiskeslag jeg ikke bruker så ofte.
Til denne fiskeretten brukte jeg til 1 person:
Fisken:
- 1 skive kveite (se an størrelsen på skiva...)ca 200 gram pleier å være passe.
- 1 ss hel, svart pepper
- 1/2 ss hel rosèpepper
- salt
- en skvis sitron
Start med å riste pepperkornene i tørr stekepanne til de begynner å poppe litt. Avjøl dem litt, og støt dem grovt i en morter. Hell så pepperet over på en asjett. (Ideen til dette fikk jeg fra Trines Matblogg. )
Strø salt på fisken. Vend den så i pepper. Brun fisken i litt smør/olje på begge sider, og legg den så over i ei ildfast form. Etterstek på 200 grader, ca 15. min. Skvis over litt sitron når den er ferdig.
Kremet spinat og paprika.
- 1 pose babyspinat - 65 gram
- 1 rød paprika, eller tilsvarende mengde blandet paprika - Skjæres i terninger
- 1 sjalottløk hakket
- litt olje
- 1 dl fløte
- en liten neve hakket dill
- salt
- en skvis sitronsaft
Varm litt olje i ei panne. Stek paprika og løk til løken blir blank. Sett til side. Varm litt olje i en kjele, ha i spinaten, og la den falle sammen. Tilsett fløten og en neve hakket dill. La det koke litt inn. Ha i paprika/løkblandingen . Smak til med salt. Skvis over litt sitronsaft.
( Ved å gjøre det på denne måten beholder du sprøheten i paprikaen. Du kan selvfølgelig bruke samme kokekar til paprika og spinat, og la paprikaen koke med.)
Kokte poteter passer godt til.
Besøk gjerne "Ikke bare fugl og fisk" på Facebook også :-)
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar