I jakten på gode retter å lage med sopp, dumpa jeg i dag borti Jamie Olivers risottooppskrifter. Med dem som utgangspunkt, ende jeg opp med denne retten. Et riktig hyggelig bekjentskap var det!
Til 2 personer:
- ca 1/2 l kraft, evt buljongterninger og vann. Jeg brukte kalvebuljongterninger.
- 1 ss olivenolje
- 1 rødløk, finhakket
- maldonsalt
- pepper
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1,5 dl arborioris
- 1/2 dl tørr hvitvin
- 2 ss smør
- 3 ss nyrevet parmesan
- 3 dl rensede, oppdelte kantareller
- salt og pepper
- olje
- en liten neve frisk sitrontimian
- 1 skvis sitron
- Legg soppen i tørr, varm panne. La den slippe fra seg all væske, og damp den inn/ bort igjen. Ta ut soppen, ha smør/olje i panna, deretter soppen og timian uten stilker. Stek soppen gylden og fin. Ta den så til side. Finhakk halvparten.
- Varm kraften i en egen kjele.Hold den varm.
- Varm olje i en kjele. Ha i finhakket løk og hvitløk. La det surre til løken er blank. Ha i risen. Etter 2-3 min. kommer riskornene til å begynne å bli blanke, etter hvert som de suger til seg væske. Fra nå av må du røre hele tida.
- Ha i hvitvinen. La den koke inn.
- Når all hvitvinen har trukket inn i risen, begynner du å spe med kraft. 1 øse om gangen. Ha også i litt salt samtidig med krafta.
- Når du har hatt i den første øsa med kraft, tilsetter du den finhakkede soppen.
- Fortsett å koke krafta inn i risen, ei øse om gangen, mens du rører hele tida. Det tar i overkant av et kvarters tid. Smak om risen er ferdig.
- Ta kjelen til side. Ha i resten av soppen. Tilsett smør og parmesan. Skvis over litt sitron.
- Kan serveres alene, som egen rett, kanskje med godt brød til?
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar