I dag hadde jeg lyst på litt lettere mat, etter all julematen:-) Valget falt på kylling. Jeg hadde en hel kylling, som jeg skar brystfiletene av. Lårene havna i fryseren, og resten kokte jeg kraft på :-)
Nok til 2:
- 2 kyllingbryst med skinn
- smør - et sted mellom 25 og 50 gram...
- en god neve friske urter. Jeg brukte en blanding av timian, basilikum og mynter
- 1 fedd hvitløk
- revet sitronskall av 1 sitron
- Hakk hvitløk og urter. Tilsett sitronskall. Bland med smøret.
- Løsne skinnet på brystfiletene, slik at det blir ei lomme. Dytt smøret inn mellom skinnet og kjøttet.
- Legg i ildfast form. Stekes ved 200 grader, ca filetene er gjennomstekt når det kommer klar kraft når du sjekker ved vingefestet.
Gnocchi
- 250 gram mandelpotet
- 75 gram hvetemel
- 1 eggeplomme
- 25 gram parmesan
- salt og pepper
- basilikum - en neve hakket
- olivenolje
- sitronsaft
- Kok mandelpotetene møre med skallet på. Skrell dem.
- Press dem gjennom ei sikt mens de er varme, og bland inn eggeplommen. Tilsett hvetemelet og revet parmesan. Tilsett salt og pepper etter smak.
- Potetmassen trilles til halvkuler, og presses lett mot en gaffel. Rull dem i litt mel.
- Kokes i lettsaltet vann, noen minutter. De er ferdige når de flyter opp til overflaten.
- Ta dem opp, og la dem renne av seg. Bland dem med et pas ss olje og litt hakket basilikum.
- Skvis over litt sitronsaft
Kremet sopp
- 2 finhakkede sjampinjonger
- 1 finhakket sjalottløk
- 1 dl fløte
- salt og pepper
Surr løk og sjampinjong i stekepanna. Slå på fløte, og la det koke inn. Smak til med salt og pepper.
Sitron-basilikumsaus
- 2 dl kyllingkraft - med god smak + evt litt fond
- 1 skvis sitronsaft
- 1 neve hakket basilikum
- jevning - jeg brukte 1-2 ts maizenna + litt vann
Kok opp krafta. Ha i jevning, la det koke et par minutter. Tilsett sitronsaft og basilikum.
Gikk nesten glipp av det innlegget her, heldigvis så kikket jeg på innlegget over og havnet litt langt ned på siden: Dette må prøves !
SvarSlettDet er et verdt!:-) Bare husk å bruke melne poteter, om du ikke har tilgang til mandelpoteter er nede i sør :-)
SvarSlett