søndag 13. januar 2013

Lammeskanker i tomatsaus

Jeg synes lam er en fantastisk råvare! Jeg liker særlig godt de stykkene som kan langsteikes i ovn. Det blir veldig mørt og godt. Denne gangen brunet jeg lammeskankene, og la den i ei ildfast form, sammen med en tomatsaus. Det ble veldig bra!

Til 4 personer:

4 lammeskanker

Lammerub eller annet urtekrydder du liker.



Tomatsaus:


1 rødløk

2 gulrøtter

2 stilker stangselleri

2 fedd hvitløk

1 persillerot

1 boks hermetiske tomater

1 dl rødvin

2 laurbærblader

2 ts tørket timian



Finhakk grønnsakene, og fres dem i litt olje til løken er blank. Tilsett vin, hermetiske tomater, timian og laurbærblad. La det småkoke i 15 min.

Brun skankene rundt det hele i stekepanne. Legg dem over i ildfast form. Hell på sausen. Stekes i ovn ca 100 grader i 3 timer. Eller mer...

Jeg serverte hjemmelaget potet- og selleristappe, og kokte aspargesbønner til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar