- 4 egg
- 2 dl sukker
- revet skall av 1 sitron
- 150 gram revne gulrøtter = ca 2 store
- 200 gram malte hasselnøtter
- 1 ts bakepulver
- Pisk eggedosis av egg og sukker.
- Riv gulrøttene på den fineste delen av råkostjernet. Ha dem i eggedosisen sammen med revet sitronskall.
- Bland bakepulveret i de malte hasselnøttkjernene, og vend det forsiktig inn i eggeblandingen.
- Legg bakepapir i bunnen på ei form Ø24 cm. Smør kantene. Hell røra i forma.
- Stek kaka ved 175 grader i ca 45 min.
- Avkjøl kaka litt i forma, før den hvelves på rist.
- Kaka er fin å fryse uten topping.
Ostekrem:
- 100 gram mykt smør
- 200 gram melis
- 200 gram kremost (nøytral)
- frø av 1 vaniljestang
- Rør smøret mykt, bland inn melis og kremost.
- Rør kremen jevn. Bland inn frø fra en vaniljestang.
- Smøres over kaka når den er kald.
Kos dekk!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar